Det er for tiden stor pågang hos Boligkontoret og vi ber deg forsøke å finne svar på spørsmålet ditt her før du tar kontakt med oss.

Vi anbefaler alle våre leietakere å følge FHI sine retningslinjer og råd: https://www.fhi.no/nettpub/coronavirus/

Sist oppdatert: 07.04.2020

Jeg har fått påvist korona, hva skal jeg gjøre?

Hvis du har fått bekreftet koronavirusinfeksjon skal du være i hjemmeisolasjon. Dette betyr at du skal holde deg hjemme. Du skal selv ikke gå på butikken e.l. I samråd med lege vil det vurderes hvem som kan hjelpe deg med nødvendige innkjøp. Dersom du er i karantene eller har fått påvist korona og er isolasjon, er det viktig at du gir oss og de rundt deg beskjed om dette.

Jeg har fått påvist korona og deler felleskjøkken med andre, hva skal jeg gjøre?

Hvis du har fått påvist korona, så skal du være i hjemmeisolasjon. Det betyr det at du må holde deg på rommet ditt. Pass på å ha noe mat inne i boligen din og lag enkle måltider der. Ta kontakt med Anker for å få kokeplater og vannkoker du kan ha på rommet.

Dersom du er i karantene eller har fått påvist korona og er isolasjon, er det viktig at du gir oss og de rundt deg beskjed om dette.

 

En jeg deler felleskjøkken med har fått korona, og jeg vil flytte til en annen studentbolig.

Vi har dessverre ingen ledige studentboliger nå og kan ikke tilby deg å flytte til en annen studentbolig. Den du deler felleskjøkken med kan ikke benytte felleskjøkkenet og må holde seg isolert på hybelen.

Det er viktig at du bidrar til å holde felleskjøkken rent ved hyppig rengjøring. Vask overflater som dørhåndtak og kjøkkenbenk. Du kan benytte vanlige renholdsmidler til dette.

God håndhygiene med hyppig håndvask med såpe og vann anbefales, spesielt før matlaging og måltider. Husk også å vaske hender om du er i kontakt med den som er hjemmeisolert, etter at du har vært på felleskjøkken og før du forlater boligen.

 

Hva gjør Anker Studentbolig for å begrense smitte i studentboligene?

Vi ber alle som har blitt satt i karantene eller hjemmeisolasjon om å kontakte oss, slik at vi har oversikt over eventuelle tilfeller av koronasmitte i studentboligene.

 

Vi opprettholder gode renholdsrutiner, og oppfordrer alle til å ta ansvar for å forebygge smitte ved å vaske hender ofte og godt, før og etter man tar på dørhåndtak, heisknapper osv.

Vaskeriene vil være stengt i helg og røde dager. Hver natt blir maskinene kjørt på 95 grader samt. panel/knapper vil bli vasket over. Vask hendene grundig både før og etter du har vært på vaskeriet.

Kan jeg bruke fellesvaskeriet nå?

Hvis du er i hjemmekarantene eller isolasjon kan du ikke bruke fellesvaskeriet.

Jeg har fått påvist korona og har lyst til å reise hjem til mamma og pappa. Hva skal jeg gjøre?

Har du fått påvist korona, betyr dette at du skal være isolert i hjemmet ditt. Dette innebærer at du ikke kan gå ut av boligen din.

Samboeren min er i karantene. Kan jeg bruke fellesvaskeriet til å vaske klærne hans?

Dersom du selv ikke er i karantene, kan du bruke fellesvaskeriet til dette. Pass bare på å velge et vaskeprogram med tilstrekkelig antall grader. Folkehelseinstituttet anbefaler at klærne vaskes på minst 60 grader.

Jeg er i isolasjon, hvordan skal jeg få handlet mat?

Dersom du er i isolasjon, kan du ikke selv gå på butikken for å handle mat. Det betyr at du må prøve å få noen andre til å hjelpe deg med innkjøpene, og sette dette utenfor døren din.

Jeg har astma, og er redd for å havne i karantene.

Dersom du har en underliggende sykdom, som f.eks. astma ber vi deg om å ta kontakt med oss dersom du havner i karantene, slik at vi kan hjelpe deg som best vi kan. Vi forstår godt at dette kan være en skremmende situasjon. Du finner mye informasjon inne på www.FHI.no. Helsedirektoratet har åpnet en informasjonstelefon som man kan ringe til: 815 55 015.

Jeg vil si opp studentboligen min. Kan jeg få forkortet oppsigelse?

Vi kan dessverre ikke tilby forkortet oppsigelse. Stiftelsen Anker Studentbolig og Hotel er i høy grad rammet av denne situasjonen.

Jeg har problemer nå med å betale husleie fordi jeg ikke får jobbet, hva kan dere gjøre med det?

Vi kan dessverre ikke få gjort noe med dette annet enn å unngå å sende husleien til inkasso med det første. Ta gjerne kontakt med oss iht. dato du kan betale husleien, dersom den blir forsinket. Betaling av leie/lån gjelder oss alle i denne situasjonen. Stipend/lån blir utbetalt som normalt. Vi håper myndighetene snart får på plass en løsning der studenter også kan motta dagpenger fra NAV.

Jeg har vært i karantene og nå har jeg blitt syk. Skal jeg gi dere beskjed?

Vi ønsker å få beskjed om du blir syk, selv om du har vært i karantene. Legg inn en merknad om du har fått påvist korona eller ikke.

 

Jeg får besøk fra utlandet, hva skal jeg gjøre?

Dersom du får besøk fra utlandet, må vedkommende rett i 14 dagers karantene.

Hele felleskjøkkenet mitt har havnet i karantene, hvordan skal vi klare å få tak i mat de neste 14 dagene?

Vi skjønner at det kan være utfordrende. Kanskje dere kan få hjelp fra noen andre dere kjenner som ikke er i karantene til å handle for dere, evt. spør på Facebook-siden til studenthuset om det er noen som kan hjelpe? I denne situasjonen må vi forsøke å hjelpe hverandre så godt det lar seg gjøre. Etter hvert vil kanskje butikker som tilbyr hjemlevering (som Kolonial og Meny) få bedre kapasitet – men det kan være lurt å være tidlig ute med matbestillingene.

Alle på felleskjøkkenet er i karantene. Hvordan skal vi klare å holde felleskjøkkenet rent når vi ikke får tak i desinfiserende middel?

Folkehelseinstituttet skriver at man kan benytte vanlige renholdsmidler til rengjøring av kjøkkenet, man trenger ikke desinfiserende middel. Det er viktig at alle bidrar til å holde felleskjøkkenet rent med hyppig rengjøring. Vask overflater som dørhåndtak og kjøkkenbenk godt. Kanskje dere kan avtale å vaske etter tur, og ikke samtidig slik at dere unngår for mye nærkontakt. Husk også rådene om god håndhygiene med hyppig håndvask med såpe og vann, spesielt før matlaging og måltider.

En av de jeg deler felleskjøkken med har overnattingsbesøk nå, og det gjør meg utrygg. Vi er mange nok som vi er. Hva kan dere gjøre med det?

Vi skjønner at det kan gjøre at du føler deg utrygg. Alle som bor hos oss kan ha overnattingsbesøk i inntil 14 dager. Vi oppfordrer likevel i den alvorlige situasjonen vi er i nå at man tenker seg litt ekstra om før man inviterer overnattingsbesøk.

Jeg er i karantene og har bestilt levering fra Kolonial, kan jeg sette korridordøren åpen slik at Kolonial får levert maten min?

Ja, det kan du. Pass bare på at døren ikke står for lenge oppe, og at den lukkes etter at Kolonial har levert maten din.

Jeg har avtalt internflytting pga. bedre bolig/større bolig- kan jeg fortsatt gjennomføre dette?

Ja, det kan du. Vi tar kontakt ang. hvordan nøkler vil bli overlevert, da boligresepsjonen er stengt. Dersom du bor fra før i Storgata vil vi kunne legge de nye nøklene i postkassen din.

Fant du ikke svar på det du lurte på? Ta kontakt med Anker Studentbolig pr. mail: Studentbolig@anker.oslo.no