FAQ

 • Informasjon og retningslinjer ang. Koronaviruset fra Anker Studentbolig

   

   

  Det er for tiden stor pågang hos Boligkontoret og vi ber deg forsøke å finne svar på spørsmålet ditt her før du tar kontakt med oss.

  Vi anbefaler alle våre leietakere å følge FHI sine retningslinjer og råd: https://www.fhi.no/nettpub/coronavirus/

  Sist oppdatert: 07.04.2020

  Jeg har fått påvist korona, hva skal jeg gjøre?

  Hvis du har fått bekreftet koronavirusinfeksjon skal du være i hjemmeisolasjon. Dette betyr at du skal holde deg hjemme. Du skal selv ikke gå på butikken e.l. I samråd med lege vil det vurderes hvem som kan hjelpe deg med nødvendige innkjøp. Dersom du er i karantene eller har fått påvist korona og er isolasjon, er det viktig at du gir oss og de rundt deg beskjed om dette.

  Jeg har fått påvist korona og deler felleskjøkken med andre, hva skal jeg gjøre?

  Hvis du har fått påvist korona, så skal du være i hjemmeisolasjon. Det betyr det at du må holde deg på rommet ditt. Pass på å ha noe mat inne i boligen din og lag enkle måltider der. Ta kontakt med Anker for å få kokeplater og vannkoker du kan ha på rommet.

  Dersom du er i karantene eller har fått påvist korona og er isolasjon, er det viktig at du gir oss og de rundt deg beskjed om dette.

   

  En jeg deler felleskjøkken med har fått korona, og jeg vil flytte til en annen studentbolig.

  Vi har dessverre ingen ledige studentboliger nå og kan ikke tilby deg å flytte til en annen studentbolig. Den du deler felleskjøkken med kan ikke benytte felleskjøkkenet og må holde seg isolert på hybelen.

  Det er viktig at du bidrar til å holde felleskjøkken rent ved hyppig rengjøring. Vask overflater som dørhåndtak og kjøkkenbenk. Du kan benytte vanlige renholdsmidler til dette.

  God håndhygiene med hyppig håndvask med såpe og vann anbefales, spesielt før matlaging og måltider. Husk også å vaske hender om du er i kontakt med den som er hjemmeisolert, etter at du har vært på felleskjøkken og før du forlater boligen.

   

  Hva gjør Anker Studentbolig for å begrense smitte i studentboligene?

  Vi ber alle som har blitt satt i karantene eller hjemmeisolasjon om å kontakte oss, slik at vi har oversikt over eventuelle tilfeller av koronasmitte i studentboligene.

   

  Vi opprettholder gode renholdsrutiner, og oppfordrer alle til å ta ansvar for å forebygge smitte ved å vaske hender ofte og godt, før og etter man tar på dørhåndtak, heisknapper osv.

  Vaskeriene vil være stengt i helg og røde dager. Hver natt blir maskinene kjørt på 95 grader samt. panel/knapper vil bli vasket over. Vask hendene grundig både før og etter du har vært på vaskeriet.

  Kan jeg bruke fellesvaskeriet nå?

  Hvis du er i hjemmekarantene eller isolasjon kan du ikke bruke fellesvaskeriet.

  Jeg har fått påvist korona og har lyst til å reise hjem til mamma og pappa. Hva skal jeg gjøre?

  Har du fått påvist korona, betyr dette at du skal være isolert i hjemmet ditt. Dette innebærer at du ikke kan gå ut av boligen din.

  Samboeren min er i karantene. Kan jeg bruke fellesvaskeriet til å vaske klærne hans?

  Dersom du selv ikke er i karantene, kan du bruke fellesvaskeriet til dette. Pass bare på å velge et vaskeprogram med tilstrekkelig antall grader. Folkehelseinstituttet anbefaler at klærne vaskes på minst 60 grader.

  Jeg er i isolasjon, hvordan skal jeg få handlet mat?

  Dersom du er i isolasjon, kan du ikke selv gå på butikken for å handle mat. Det betyr at du må prøve å få noen andre til å hjelpe deg med innkjøpene, og sette dette utenfor døren din.

  Jeg har astma, og er redd for å havne i karantene.

  Dersom du har en underliggende sykdom, som f.eks. astma ber vi deg om å ta kontakt med oss dersom du havner i karantene, slik at vi kan hjelpe deg som best vi kan. Vi forstår godt at dette kan være en skremmende situasjon. Du finner mye informasjon inne på www.FHI.no. Helsedirektoratet har åpnet en informasjonstelefon som man kan ringe til: 815 55 015.

  Jeg vil si opp studentboligen min. Kan jeg få forkortet oppsigelse?

  Vi kan dessverre ikke tilby forkortet oppsigelse. Stiftelsen Anker Studentbolig og Hotel er i høy grad rammet av denne situasjonen.

  Jeg har problemer nå med å betale husleie fordi jeg ikke får jobbet, hva kan dere gjøre med det?

  Vi kan dessverre ikke få gjort noe med dette annet enn å unngå å sende husleien til inkasso med det første. Ta gjerne kontakt med oss iht. dato du kan betale husleien, dersom den blir forsinket. Betaling av leie/lån gjelder oss alle i denne situasjonen. Stipend/lån blir utbetalt som normalt. Vi håper myndighetene snart får på plass en løsning der studenter også kan motta dagpenger fra NAV.

  Jeg har vært i karantene og nå har jeg blitt syk. Skal jeg gi dere beskjed?

  Vi ønsker å få beskjed om du blir syk, selv om du har vært i karantene. Legg inn en merknad om du har fått påvist korona eller ikke.

   

  Jeg får besøk fra utlandet, hva skal jeg gjøre?

  Dersom du får besøk fra utlandet, må vedkommende rett i 14 dagers karantene.

  Hele felleskjøkkenet mitt har havnet i karantene, hvordan skal vi klare å få tak i mat de neste 14 dagene?

  Vi skjønner at det kan være utfordrende. Kanskje dere kan få hjelp fra noen andre dere kjenner som ikke er i karantene til å handle for dere, evt. spør på Facebook-siden til studenthuset om det er noen som kan hjelpe? I denne situasjonen må vi forsøke å hjelpe hverandre så godt det lar seg gjøre. Etter hvert vil kanskje butikker som tilbyr hjemlevering (som Kolonial og Meny) få bedre kapasitet – men det kan være lurt å være tidlig ute med matbestillingene.

  Alle på felleskjøkkenet er i karantene. Hvordan skal vi klare å holde felleskjøkkenet rent når vi ikke får tak i desinfiserende middel?

  Folkehelseinstituttet skriver at man kan benytte vanlige renholdsmidler til rengjøring av kjøkkenet, man trenger ikke desinfiserende middel. Det er viktig at alle bidrar til å holde felleskjøkkenet rent med hyppig rengjøring. Vask overflater som dørhåndtak og kjøkkenbenk godt. Kanskje dere kan avtale å vaske etter tur, og ikke samtidig slik at dere unngår for mye nærkontakt. Husk også rådene om god håndhygiene med hyppig håndvask med såpe og vann, spesielt før matlaging og måltider.

  En av de jeg deler felleskjøkken med har overnattingsbesøk nå, og det gjør meg utrygg. Vi er mange nok som vi er. Hva kan dere gjøre med det?

  Vi skjønner at det kan gjøre at du føler deg utrygg. Alle som bor hos oss kan ha overnattingsbesøk i inntil 14 dager. Vi oppfordrer likevel i den alvorlige situasjonen vi er i nå at man tenker seg litt ekstra om før man inviterer overnattingsbesøk.

  Jeg er i karantene og har bestilt levering fra Kolonial, kan jeg sette korridordøren åpen slik at Kolonial får levert maten min?

  Ja, det kan du. Pass bare på at døren ikke står for lenge oppe, og at den lukkes etter at Kolonial har levert maten din.

  Jeg har avtalt internflytting pga. bedre bolig/større bolig- kan jeg fortsatt gjennomføre dette?

  Ja, det kan du. Vi tar kontakt ang. hvordan nøkler vil bli overlevert, da boligresepsjonen er stengt. Dersom du bor fra før i Storgata vil vi kunne legge de nye nøklene i postkassen din.

  Fant du ikke svar på det du lurte på? Ta kontakt med Anker Studentbolig pr. mail: Studentbolig@anker.oslo.no

   

   

   

   

   

 • Husreglement

  Du kan lese husreglementet vårt her.

 • Hvitevarer

   

  Merk at det ikke er tillatt med installasjon av hvitevarer på våre boliger.

  De større leilighetene i Storgata (2-, 3-, Stor 2-, Stor 3-roms i HUS 7, 8, 9, 10, 11 ) har opplegg for oppvaskmaskin.
  Oppvaskmaskin må inneha energimerking A++ og eco-program.

  Du må selv bestille maskin og montering fra en anerkjent leverandør.

  Ved kjøp av brukt maskin må vi få beskjed på mail og/eller via din side, for å godkjenne maskinen og for å bestille montør fra ekstern VVS-firma.
  Kostnaden for montering er 2500,-

 • Hvem kan bo på Anker Studentbolig?

  Du må være:

  • Mellom 18 og 36 år
  • Elev eller student i Oslo/Akershus fylke enten ved skole, høyskole eller universitet som er godkjent av lånekassen
  • Lærling i Oslo/Akershus

  Krav til dokumentasjon:

  • Studenter ved høgskole/universitet: Skjermbilde av aktive emner på Studentweb https://fsweb.no/studentweb/samt gyldig semesterkort
  • Lærlinger: Signert kontrakt (og siste lønnsslipp dersom kontraktstart er tilbake i tid)
  • Elever ved VGS: Signert og stemplet bekreftelse fra skolens administrasjon på fagsammensetning + antall skoletimer.

  Voksenopplæring og norskkurs er ikke tilstrekkelig for å søke bolig, men vurderes dersom det også kan dokumenteres at fag tas ved siden av slik at det utgjør et fulltids-studie.

  Internasjonale studenter må i tillegg laste opp oppholdstillatelse og kopi av pass.

 • Hva er depositumet på og hvordan betales det?

  Depositumet er på om lag to måneders husleie. Se siste side i tilsendt kontrakt.

  Depositum må være innbetalt før du kan hente nøkler til din bolig. Betaler du dagen før eller samme dag som du skal hente nøklene så kan det være at vi ikke har mottatt betalingen. Du må da ha med deg et skjermbilde på mobilen fra nettbanken om at transaksjonen er gjennomført.

  Du kan betale depositumet via. Din Side eller ved å benytte konto-opplysninger som du finner på siste side i kontrakten din. Hvis du betaler via. Din Side vil det tilkomme et betalingsgebyr på 100 kr ved bruk av VISA eller Mastercard.

 • Jeg har utenlandsk bankkonto og må overføre husleie eller depositum, hva gjør jeg?

  Info needed when doing a payment from abroad:

  BIC/SWIFT: SHEDNO22

  IBAN: NO81 90010628759

  Name of beneficiary: Anker Studentbolig

  BANK: Sparebank 1, PB. 778 Sentrum, 0106 Oslo

  Payment must be made in NOK

 • Får jeg renter av depositumet?

  Siden det her er snakk om utleie av studentboliger gjelder andre regler en vanlig for depositum. Renter på depositumskontoen tilfaller utleier, depositum settes inn på en felles depositumskonto hos utleier. (jfr. husleieloven § 11-2 / § 3-5).

 • Hva må jeg gjøre når jeg skal flytte inn?

  Når du har signert din kontrakt med BankID eller ved å laste opp signert kontrakt er alt klart til innflytting. Vær obs på datoene i kontrakten.

  Den dagen din kontrakt starter kan nøklene og en vaskebrikke hentes i resepsjonen på Boligkontoret i Hausmannsgate 8 K, 0182 Oslo mellom kl.14:00 og 15:30.

  • Husk at depositum må være innbetalt, du må ha lastet opp et profilbilde på Din Side og du må ha med gyldig legitimasjon

  Du kan også komme en annen dag etter kontrakten har startet, men merk deg Boligkontoret sine åpningstider. Boligkontoret har åpent mandag, onsdag og fredag mellom kl.12:00-16:00.Det er stengt alle helligdager og helger. Dersom du har behov for å ringe oss er telefonen åpen hver ukedag mellom 12:00-16:00. tlf. 22997300

  Vi ønsker gjerne at du gir beskjed dersom du ikke kommer den datoen kontrakten starter via: Studentbolig@anker.oslo.no

  Når du har hentet nøklene dine og kommer til boligen din vil du få en sjekkliste tilgjengelig på Din Side. Denne sjekklisten må du fylle ut med “Bra” eller “avvik”. Merk at avvik kun skal markeres der du har behov for at vaktmester eller renholdsavdelingen kommer for å rette opp i avviket. Vanlig slitasje skal ikke merkes med avvik.

  Sjekklisten må fylles ut samme dag som du flytter inn på boligen.

 • Hvor kan jeg parkere med flyttelasset?

  Storgata-Området er regulert av Aimo Park. Ved inn- og utflytting kan midlertidig parkeringsbevis hentes fra Aimo Park sin parkerings-Pad i vår resepsjon i åpningstiden. Det er ikke mulig å hente dette utenom kontorets åpningstid. Merk at du må skrive inn registreringsnummer på bilen samt. mobilnummeret ditt. Parkering er da lovlig i 2 timer fra billetten registreres. Parkering er kun tillatt på umarkert plass utenfor huset du skal flytte inn.

  Dersom du flytter inn utenfor vår åpningstid må du selv passe på bilen ved innflytt/utflytt og det foregår på eget ansvar.

  Københavngata 10– Garasjen er regulert av Aimo Park. Ved inn-og utflytting kan man benytte en av de to parkeringsplassene som er merket med inn/utflytt inntil rampen i garasjen. Max. tid for å stå ved rampen er 30 min. Fra rampen har du tilgang til dør inn til heisområdet. Hvis begge plassene er opptatt kan man få midlertidig kundeparkeringsbevis fra Joker utenfor Københavngata 10. Ta kontakt med betjeningen for mer informasjon.

  Gøteborggata 8B
  Det er vanlig gateparkering utenfor Gøteborggata 8B. Parkering skjer på eget ansvar.

  Wilsesgate 3 A/B
  Det er vanlig gateparkering utenfor Wilsesgate 3 A/B. Parkering skjer på eget ansvar.

  Trondheimsveien 37
  Det er vanlig gateparkering utenfor Trondheimsveien 37. Parkering skjer på eget ansvar.

  Sandakerveien 76
  Garasjen er regulert av Aimo Park og av Europark. Det er ikke mulighet for å parkere bilen i garasjen, kun benyttes til kortvarig avlessing/pålessing av flyttelass der man ikke forlater bilen. Nærmest mulig heis til B bygget er i øverste plan til høyre når man kjører inn. Nærmest mulig heis til A-bygget er på nedre plan. Parkering på eget ansvar.

 • Hva er min adresse?

  Storgata

  (Merk at i Storgata kan leilighetsnummer og romnummer være ulikt. Leilighetsnummer er det nummeret som starter med H0xxx. F.eks. H0123. Dette kan være annerledes enn ditt romnummer på døren din, husk derfor å sjekke din kontrakt.)

  Hus 2 : Romnummer, Storgata 57, 0182 Oslo
  Hus 3 : Romnummer, Storgata 59, 0182 Oslo
  Hus 4 : Romnummer, Storgata 61, 0182 Oslo
  Hus 5 : Romnummer, Storgata 63, 0182 Oslo
  Hus 6 : Romnummer, Storgata 65, 0182 Oslo
  Hus 7 : Romnummer, Storgata 95, 0182 Oslo
  Hus 8 : Romnummer, Storgata 69, 0182 Oslo
  Hus 9 : Romnummer, Storgata 79, 0182 Oslo
  Hus 10: Romnummer, Storgata 83, 0182 Oslo
  Hus 11: Romnummer, Storgata 87, 0182 Oslo

  Trondheimsveien
  Romnummer, Trondheimsveien 37, 0560 Oslo

  Wilsesgate
  Romnummer, Wilsesgate 3 a/b, 0178 Oslo

  Københavngata
  Romnummer, Københavngata 10, 0566 Oslo

  Gøteborggata
  Romnummer, Gøteborggata 8B, 0566 Oslo

  Sandakerveien
  Romnummer, Sandakerveien 76 a/b, 0484 Oslo

  Eksempel på adresse
  Ola Hansen
  C/o Romnr. 750
  Storgata 63
  0182 Oslo

 • Hvor finner jeg postkassen min?

  Når du flytter inn på en av våre boliger må du huske å få endret adresse på Altinn og på Posten.no

  Du finner nødvendig adresseinformasjon på din kontrakt.

  Se:
  https://www.altinn.no/
  https://www.posten.no/adressetjenester/adresseendring

  Postkassen din er lokalisert forskjellig etter hvilket område du bor i. Postkassen er merket med Hus/adresse/romnummer.

  • Storgata: Postkassen er inne på Joker-butikken i Storgata 97. Postkassen er markert med ditt husnummer og romnummer, eks: 06-232. Husk: Du skal ikke henge navn på postkassen, det henges opp på baksiden av postkassen pga. det er postrom. Dette tar boligkontoret seg av etter du har flyttet inn.
  • Københavngata: Postkassen er inne på postrommet i 1.etasje. Døren er til venstre når du kommer inn studentinngangen. Du må selv henge opp navn på din postkasse for å motta post.
  • Trondheimsveien: Postkassen er utenfor bygget ved hovedinngang. Du må selv sette på navnet ditt.
  • Wilsesgate: Postkassen er utenfor bygget. Du må selv sette på navnet ditt.
  • Gøteborggata: Postkassen er innendørs i korridor ved hovedinngang. Du må selv skrive lapp med navnet ditt og henge opp for å motta post.
  • Sandakerveien 76 A eller B: Postkassen din er i innendørs i hovedinngang til B-bygget. Du må selv skrive lapp med navnet ditt og henge denne opp for å motta post.

  Viktig informasjon fra posten:

  Post til postkasser som ikke er tydelig merket med lesbart navn på beboer blir sendt i retur til avsender, ref. Postloven § 19, Postforskriften § 14.

  Benyttes håndskrevne navneskilt (noe Posten ikke anbefaler),  må det benyttes blokkokstaver og tydelig skrift, i lesbar størrelse.

  Det er også en fordel om dere ber deres forbindelser om å ta med bolignummer i adressen (eksempel: Kari Student, Bolignummer H0201, Studentbyveien 1, 0123 Oslo). Da letter dere arbeidet for postbudet, og sikrer at posten kommer raskest mulig frem.

  Postkasseskilt kan bestilles på https://skiltbutikken.posten.no/postkasseskilt.

 • Hvordan får jeg internett til å fungere?

  Husk at Vaktmester/Boligkontoret ikke kan hjelpe deg med internett.

  Du får et personlig kundeforhold til Telenor selv om internett er inkludert i husleien. Husk at vi ikke betaler for raskere internett dersom du ønsker det, da må du selv inngå avtale om oppgradering med Telenor.

  På boligen din har du modem og tilhørende kabler. Dersom du ønsker trådløst nett (WIFI) må du kjøpe/ta med din egen ruter og koble den til modemet.(OBS! Gjelder ikke Gøteborggata og Sandakerveien, der er det multimodem med ruter).

  Når du flytter inn på boligen må du ringe til Telenor på 91509000 for å registrere deg.

  Du må oppgi kundenummeret til ditt område:

  • Storgata: 20545852
  • Københavngata: 21149883
  • Trondheimsveien: 20912348
  • Wilsesgate: 20646126
  • Gøteborggata: 21877786
  • Sandakerveien 76 A og B: 21808686

  Du må fortelle at du er leietaker på Anker Studentbolig, adresse og bolignummer. Merk at du må være på boligen når du ringer Telenor.

  Dersom du får problemer med internett skal du også kontakte Telenor. Husk at du kan sjekke driftsmeldinger på nett via:

  https://kabel.canaldigital.no/hjelp/sok-etter-feil/

  Dersom det ikke er registrert feil må du ringe Telenor. Avtalen vår med dem er at de skal hjelpe alle våre beboere med problemer- vi tar regningen dersom de må sende nytt utstyr. Utstyret skal ligge igjen på boligen når du flytter ut. Ta gjerne kontakt med oss dersom du ikke får den hjelpen du burde ha fått etter gjentatte samtaler med Telenor.

 • Hvordan fungerer vaskeriet?

  Du får vaskebrikke ved innflytt.

  Vaskebrikken din må fylles på med penger før du kan benytte den på vaskeriet. Dette er ikke inkludert i husleien. Merk også at ved mistet vaskebrikke er innestående beløp ikke mulig å refundere. Husk derfor på å ikke fylle for mye penger på brikken samt. du må bruke opp beløpet innen du flytter ut.

  Følg linken for å logge inn med brikkenummeret ditt: https://web.payperwash.com/KLIK0001/

  For å logge inn på siden er brukernavn/passord: NUMMERET PÅ BRIKKEN 

  Det kan være lurt å lagre adressen som fane på pcen din.

  Pris per vask: 20 kr

  Pris per tørk: 20 kr

 • Hvor er vaskeriet?

  Storgata: Vaskeriet er lokalisert i Hus nr. 11 med inngang på baksiden av hovedinngang (nedre plan). Du må benytte vaskebrikken din for å komme inn, den leses av på venstre side av døren.

  Trondheimsveien: I underetasjen (kjelleren).

  Wilsesgate: I underetasjen (kjelleren) på A siden.

  Københavngata: 1.etasje, gå inn døren ved heisene/trappeoppgang, gå inn neste dør rett fram merket med “Vaskeri”.

  Gøteborggata: I underetasjen, første dør til høyre når man kommer ned trappene. Dør er merket med “Vaskeri”.

  Sandakerveien 76: I underetasjen på B-siden. Døren er merket med “Vaskeri.”

 • Hvordan kommer jeg i kontakt med vaktmester?

  For å registrere en henvendelse til vaktmester må du registrere dette via Din Side. Du kan legge inn kommentar på problemet og laste opp bilder.

  Vaktmesterne våre jobber hver dag i ukedagene mellom kl.08:00-16:00. Du får hjelp så snart du kan. Du kan følge med på din egen sak via Din Side og få tilbakemelding fra vaktmester.

  Merk at vaktmester kan gå inn på boligen dersom du ikke er hjemme for å fikse problemet. De har ikke mulighet til å avtale tidspunkt direkte med våre leietakere.

  Ved akutte situasjoner som vannlekkasjer eller lignende må du kontakte vektertjenesten umiddelbart!

  Vi gjør deg oppmerksom på at manglende varsling i slike omstendigheter blir sett på som mislighold av leiekontrakten og kan føre til at du selv blir ansvarlig for evt. skader på boligen. Har du et akutt problem kan våre vektere hjelpe deg.

 • Jeg har behov for å kontakte Vektertjenesten

  Dersom du ser eller opplever uvedkommende på området eller trenger hjelp, kan du ringe til vår døgnbemannede vektertjeneste på tlf: 90123952

  Det skal være stille på Anker Studentbolig etter kl.23:00. Les gjerne mer om husregler på denne siden.

  Bråk eller uro som er sjenerende for andre beboere er heller ikke tillatt. Opplever du dette kan du også ringe vår vektertjeneste for å få hjelp.

  Merk: Dersom du har låst deg ute av boligen kan vekter hjelpe deg men det vil medføre et innlåsningsgebyr.

 • Når faktureres husleien og hvordan kan jeg betale?

  Du kan logge inn på “Min Side” og finne dine fakturaer under menypunktet Økonomi.

  Husleien betales på forskudd. Husleien blir sendt til deg ca. den 20ende hver måned med forfallsdato den 1ste påfølgende måned. F.eks. husleien for mai sendes til deg ca. 20.april og har forfallsdato 01.05.

  Du vil bli varslet hver gang Anker Studentbolig sender deg en faktura pr. mail.

  Anker Studentbolig tilbyr ikke betalingsutsettelse.

  Vi anbefaler at du benytter nettbank ved betaling av faktura. Du kan inngå e-faktura avtale dersom du betaler fra nettbank. Nå kan du også betale husleien din med VIPPS.

  Husk at e-faktura avtale må godkjennes av deg hver måned da den ikke blir trukket automatisk fra konto. Les mer om e-faktura her: https://www.efaktura.no/privat

  Vi tilbyr ikke avtalegiro.

  Dersom du ikke betaler faktura innen forfallsdato vil du motta inkassovarsel med purregebyr på 65 NOK.

  Dersom du ikke betaler inkassovarselet innen forfallsdato- blir fakturaen registrert til inkasso. Les mer om inkasso nedenfor.

 • Prisliste for tjenester og gebyrer

  Tjenester og gebyrer

  Andre tjenester:
  Pris per vask/tørk i alle våre fellesvaskeri NOK 20 Per maskin
  Leie av bod, Storgata NOK 100 Per måned
  Kjøp av startkit (god oppblåsbar madrass + dyne/pute) NOK 650
  Salg av gardiner (gjelder kun i Storgata og Trondheimsveien) NOK 100 Per sett
  Gebyrer:
  Mistet/ødelagt nøkkel til leilighet NOK 400 per nøkkel
  Mistet/ødelagt nøkkel til postkasse NOK 400 per nøkkel
  Mistet/ødelagt vaskekort NOK 200
  Tildekking/fjerning av branndetektor NOK 1500
  Sperring av rømningsvei NOK 1000
  Mangelfull vask av felleskjøkken NOK 500
  Forsinket innlevering av nøkkel på utflyttingsdagen NOK 1000
  Mangelfull vask av leilighet ved utflytt NOK 500 per time (min 1 time)
  Gjensatt søppel eller annet på fellesområder NOK 500
  Innlåsing av vekter NOK 800
  Røyking på bolig eller fellesområdet NOK 1000

  Service charges and fees

  Other services :
  Use of laundry (wash or dry) in all our laundrys NOK 20 Per machine
  Storage rental in Storgata NOK 100 Per month
  Bying a Startkit (inflatable matress and duvet/pillow) NOK 650
  Curtain sale (only available for Storgata and Trondheimsveien) NOK 100 Per set
  Fees:
  Lost/broken key apartment/flat NOK 400 per key
  Lost/broken key to mailbox NOK 400 per key
  Lost/broken laundry card NOK 200
  Covering/removing the smoke detector NOK 1500
  Obstruction of emergency exits NOK 1000
  Insufficient cleaning of the common kitchen NOK 500
  Delayed submission of keys when moving out NOK 1000
  Insufficient cleaning of the apartment upon moving out. NOK 500 per hour (min 1 hour)
  Disposal of trash, etc. placed in common area NOK 500
  Assistance from security guard if you have locked yourself out NOK 800
  Smoking in the apartment or common area NOK 1000
 • Jeg tror jeg har fått feil faktura, hva gjør jeg?

   

   

  Hvis du tror du har mottatt feil faktura, vennligst kontakt økonomiavdelingen på: Studentokonomi@anker.oslo.no

 • Jeg har fått et innkassokrav fra Aragorn Finans AS, hva gjør jeg?

   

  Har du merket at noe er feil med din faktura eller ønsker å komme i kontakt med vår økonomiavdeling, ta kontakt med: Studentokonomi@anker.oslo.no

  Jeg har fått et innkassokrav, hva gjør jeg?

  Dersom din husleie har blitt registrert til inkasso vil du motta brev fra Aragorn Finans AS med betalingsoppfordring. Betalingsoppfordringen må betales til Aragorn Finans AS. 

  Dersom du har spørsmål angående din inkassosak kan du kontakte dem pr. mail: post@aragornfinans.no eller via. telefon: 21 89 63 00

  Vær obs på at dersom betalingsoppfordring fra Aragorn Finans AS  ikke blir betalt innen forfallsdato, vil Namsfogden i Oslo bli kontaktet for begjæring av fravikelse (utkastelse).

 • Kan jeg bruke depositumet som betaling for husleie?

  Det er ikke mulig å trekke husleie fra depositumet i løpet av leieperioden.

 • Ønsker du å flytte ut fra Anker Studentbolig?

   

   

  Oppsigelse av leiekontrakt må gjøres fra Din Side ved å trykke på “Kontrakter” i menyen. Nederst ser du “Si opp leiekontrakt”.

  Klikk på den og følg stegene for å sende oppsigelsen og legge inn ditt kontonummer for utbetaling av depositum.

  Husk at det er 2 kalendermåneders oppsigelsestid og at boligen må sies opp innen siste dag hver måned.

  Anker Studentbolig kan ikke redusere oppsigelsestiden.

 • Hva må jeg gjøre før jeg flytter ut?

   

  Leietaker er ansvarlig for at boligen er rengjort tilfredsstillende og tømt for private eiendeler før innlevering av nøkler og vaskebrikke.

  Følg: Sjekkliste for renhold av din bolig ved utflytt.

  Nøkler må være samlet på en nøkkelring (ikke løse) og leveres i vår nøkkelsafe dropbox utenfor Servicekontoret i Storgata 65, (vis-a-vis Joker butikken) senest innen kl. 11:00 om morgenen, den datoen kontrakten avsluttes.

  Etter du har levert nøklene til boligen din vil vi kontrollere renholdet på boligen.

  Avvik på renhold på boligen vil bli informert om i etterkant pr. mail og innebærer et minimum gebyr på 500 kr pr. time. I tillegg kommer gebyr for eventuelle skader eller mangler på boligen.

  Husk at det IKKE er tillatt å sette igjen møbler og andre private eiendeler i boligen eller i fellesarealer.

  Ta kontakt med Boligkontoret dersom du har større møbler du ønsker å kaste, så kan de veilede hvor dette kan kastes.

 • Jeg ønsker å levere nøkkelen utenom åpningstiden til Boligkontoret, hva gjør jeg?

  Du kan levere nøklene i nøkkelsafe-drop boks utenfor Servicekontoret (inngang bakside av Hausmannsgate 8 K). Nøklene kan ikke være løse og må henge sammen på et nøkkelklippe. Merk at dette er på eget ansvar.

  Husk å tømme postkassen din og bod før du leverer nøkler.

 • Når blir depositumet tilbakebetalt?

  Depositumet blir tilbakebetalt til deg ved endt leieforhold forutsatt at alle dine fakturaer er betalt. Det kan ta inntil 4 uker etter utflytt før pengene er tilbake på din konto.Når du registrerer oppsigelse på boligen din er det viktig at du skriver inn ditt kontonummer.

 • Branninnstruks
 • Instruks for avstillingspanel

  Dersom du bor i Storgata har du ikke mulighet til å avstille alarmen. Alarmen vil gå hos Anker Security som rykker ut for å sjekke boligen din og avstille branntavle.

  Dersom du bor i Wilsesgate, Trondheimsveien, Københavngata eller Gøteborggata les her.

  Dersom du bor i Sandakerveien les her.

 • Er det lov med husdyr? Enten i kort periode (passe et dyr) eller å ha på fulltid?

  <p>&nbsp;</p>
  <p>Nei, det er dessverre ikke tillatt med husdyr eller bes&oslash;k av husdyr p&aring; noen av v&aring;re studentboliger.&nbsp;</p>