Københavngata 10

Københavngata 10 er som de aller fleste bygningene på Grünerløkka kjente fabrikk og arbeider-klasse boliger med en ærverdig historie. Bygget har huset to sjokoladefabrikker, Olaf Larsen Chokoladefabrik og A. Bergene Chokoladefabrik. Anker Studentbolig tok over Københavngata 10 i 2012 – og i august 2013 sto 284 studentboliger klare for innflytting. Boligene har på grunn av sin fabrikkhistorie svært sjenerøs takhøyde og takterassen har nok Oslo’s beste utsikt.  Det er fire personheiser i tillegg til en vareheis som kommer godt med ved inn- og utflytting. Københavngata 10 ligger øverst på Günerløkka, ved Birkelunden og har dermed kort avstand til bydelens yrende folkeliv. Det er også kort vei til grønt arealer som Akerselva og Sofienbergparken.

Rett utenfor Københavngata 10 ligger busstoppet Dælenga hvor 30 bussen til Nydalen passerer. 5 minutters gange unna finner du Birkelunden trikkeholdeplass hvor 11, 12 og 13 trikken passerer. Det er også et busstopp ovenfor bygget som heter Københavngata hvor flere rutebusser som 20, 21 og 28 bussen går. Nærmeste Bysykkelstativ heter Fagerheimsgata og ligger rett utenfor bygget. Carl Berners plass er nærmeste T-bane stasjon. Last ned ruter-reise appen for å finne din letteste reisevei.

I Københavngata 10 er det 284 studentboliger med varierende kategorier og størrelser av: 1-roms singel bolig 18-21m2, 1-roms leilighet 24-27m2, Stor 1-roms leilighet 34-37m2, 2-roms parleilighet 42m2.

Det er også en egen kategori for boligene i 10ende etasje med panorama utsikt over Oslo, 1-roms singel panorama 18m2, 1-roms leilighet panorama 26m2 og Stor 1-roms leilighet panorama 30m2. Boligene I Københavngata 10 passer for den som ønsker å bo alene, er kjærestepar eller bare gode venner.

I Københavngata 10 har Anker STI ett av sine overnattingssteder, Anker Apartment.  Det er et leilighetshotell -og hostel hvor du som leietaker hos oss kan innkvartere venner og familie til rabatterte priser når de er på besøk. Les mer om dette her. Dagligvarehandelen kan du enkelt gjøre unna i Joker-butikken som ligger i samme bygning. Her er det faktisk mulig å tusle ned i tøflene, da det er innvendig adkomst fra lobbyen.

Det er kort vei til Kunsthøyskolen i Oslo og Westerdals. Københavngata 10 er også attraktiv for studenter som studerer ved Nydalen, da 30 bussen passerer rett utenfor hvert 10ende minutt. Grünerløkka byr på spennende aktiviteter gjennom hele året, spesielt populært er «Elvelangs» ved Akerselva der det tennes 4400 fakler med 140 kulturinnslag for å markere høsten og mørketiden. Det bys på levende musikk, lyskunst og installasjoner som gir en helt magisk stemning.

På Birkelunden arrangeres det Søndagsmarked med bruktmarked der du finner gode lopper og bønder som selger sine råvarer. Gjennom året er det «løkka-dager», mini konserter på Musikkens Dag og andre begivenheter det er verdt å få med seg. Da er det greit å ha kort vei hjem!

I Københavngata 10 ligger vaskeriet i 1.etasje, ved heisene. 

Det er Aimo Park som drifter parkeringsanlegget i Københavngata 10. De tilbyr studentpriser til våre beboere. Dersom du ønsker å leie parkeringsplass må du henvende deg til Aimo Park. Gjester som er på besøk må kjøpe parkeringsbillett fra en automat. Ved inn- og utflytting kan parkeringsplass ved rampen i garasjen benyttes. Bilen kan parkeres her i inntil 20 min. for av- og pålessing.

Postkassen din finner du i eget postrom i 1.etg. For å motta post må du selv melde adresseendring til Posten.

Det følger med bod til alle 1-roms singel boligene på 18-21m2. Din bod er merket med samme nummer som ditt bolignummer. Husk at du må henge på en egen hengelås ved innflytting.

Du kan parkere sykkel i kjelleren. Sykler parkert på området er under eget ansvar.

Les mer om brannsikkerhet og branninstruks i Københavngata 10 Her.

Beliggenhet

Københavngata 10, 0566 Oslo