Den beste studietiden får du hos oss-
i hjertet av Oslo!

Anker STI er en stiftelse hvis formål er å tilby rimelige studentboliger til Oslo og Akershus studenter, elever og lærlinger.

Overskuddet fra hotell virksomhet, og annen kommersiell drift støtter studentboligene.

Anker Studentbolig ble åpnet i 1975, som Yrkesskolenes Hybelhus. På denne tiden var det kun Universitetsstudenter som hadde mulighet for å søke om studentbolig, og det var lange ventelister. Det var heller ikke så lett for samboere å få bolig i Oslo generelt på denne tiden – vigselsattest skulle helst fremlegges. Men på Anker har det alltid vært hjerterom, og vi har flere historier fra studenter som flyttet inn på denne tiden og som husker, og fremdeles setter pris på romsligheten som ble vist.

Frem til 2009 tilbød Anker Studentbolig kun hjem for studenter på Anker Torget i Storgata, men dette året åpnet vi for første gang studentboliger utenfor Torget, Wilsesgate 3 A og B, og Trondheimsveien 37. Siden den gang har vi åpnet Københavngata 10, Gøteborggata 8 B, og nå sist i april 2019 Sandakerveien 76. Tilsammen har vi 1733 boliger, singelboliger, par- og familieleiligheter, alle lokalisert i hjertet av Oslo.

Vil du se boligene våre?

Vi tilbyr et variert og rimelig botilbud til Oslo og Akershus` studenter, elever og lærlinger, og bestreber oss på å bidra til at studietiden blir så god som mulig for våre beboere.

Vi har boliger med komplett kjøkken for kokkelærlingen, Panorama leiligheten for kunst studenten som trenger godt lys og inspirasjon, hybelen med felleskjøkken for den som ønsker muligheten for å danne et fellesskap med naboene.

Vi tilbyr boliger med sjel, i gammel, men nyoppusset by-gård- og fabrikklokale, nye, TEK 10 og 17 krav boliger, mulighet for leie av parkeringsplass. Det er bysykkelstativ samt. kollektivtransport i umiddelbar nærhet til alle våre lokasjoner. Vi ønsker å skape et godt bomiljø, og tar imot alle innspill fra våre beboere med stor takknemlighet. Det velges egen beboerrepresentant til styret, og representantskapet annet hvert år. Vi oppfordrer til at beboerne våre engasjerer seg!

Er du student, elev eller lærling?

Anker Studentbolig har flere ulike boliger i Oslo sentrum, Grünerløkka og Torshov/Sandaker.