Storgata

Ankertorget ligger supersentralt, midt i hjertet av Oslo og byr på ca. 800 studentboliger i flere størrelser og fasonger. Kvartalet er det eldste av våre adresser og har huset mange studenter siden 70-tallet. Her har du nærhet til det meste Oslo har å by på rett utenfor døren men også grønt områder med Akerselva som nærmeste nabo. Krysser du over Eventyrbrua befinner du deg på populære Grünerløkka med mange butikker, barer og restauranter. Det er kort avstand til Karl Johan, Youngstorget og Oslo S. Storgata passer for den urbane studenten enten om du bor alene, med en venn, kjæreste eller med barn. Anker Studentbolig har de siste årene pusset opp mange boliger i Storgata slik at boligene har god standard. Sommeren 2019 starter oppussing av de store boligene og noen små som vil bli ferdigstilt i løpet av 2020.   

Oslo Kommune holder for tiden på med nødvendig opprusting av Storgata. Når dette står klart vil det være nye og bredere fortau som gjør traseen inn til sentrum triveligere, det blir nye holdeplasser og gatedekke med trikkespor.

Rundt Ankerkvartalet er det flere bysykkelstativ som gjør at du kommer deg fort til skole og jobb. Torggata som ligger rett ved Ankertorget, har gjennomgått store oppgraderinger de senere årene, og har blitt en flott gang- og sykkelvei, med butikker, restauranter og serveringssteder. En liten rusletur gjennom denne gata fører deg helt inn til Karl Johan.

Trikkesporet nærmest Ankertorget er Brugata med 11, 12, 13 og 17-trikken eller Schous plass med 11,12 og 13 trikken. Nærmeste bussholdeplass er Jacob Kirke som ligger rett ved siden av Ankertorget med buss nr. 34 til Tåsen og 54 til Kjelsås. Du finner også busstoppet Herslebs gate hvor 30 Nydalen passerer som ligger 5 min unna Ankertorget.

Det er 10 min å gå til Oslo S med enda flere bussforbindelser, T-bane til alle lokalisasjoner i Oslo og togstasjon. Les mer på Ruter.no for å finne din beste vei til skolen.  

Ankertorget i Storgata har 800 boliger fordelt på forskjellige bygninger som betegnes som Hus 2-11.

Hybel er den eneste kategorien hos Anker Studentbolig som er møblert. Ingen av de andre kategoriene eller lokalisasjonene har møbler.  

Kategorier:

Hybel på 18m2 med eget bad og delt kjøkken med 6 andre(1-pers tillatt), 1-roms singel bolig på 18m2, 1-roms leilighet på 23-25m2, Stor 1-roms leilighet på 35m2, 1-roms m/alkove 35-36m2, 2-roms parleilighet 40m2, Stor 2-roms leilighet 60m2, Stor 3-roms leilighet 60m2, 2-roms leilighet 52m2, 3-roms leilighet 52m2. 

I Storgata har du storbyen rett utenfor døren. På Ankertorget ligger Sensibel Cafe og Social bar hvor beboere får studentvennlige priser. Det er Joker-butikk, Apotek, Narvesen, Sykkelpikene og flere andre næringsleietakere på området, i tillegg til at vi har 24-timers Vektertjeneste på området. Anker STI har tre overnattingssteder hvor to av dem er lokalisert på Ankertorget. Har du venner og familie som skal besøke deg og det blir for trangt med overnattingsbesøk på hybelen, kan du ta kontakt med Anker Hostel og Anker Hotel og høre hva de kan tilby. Når du bor i Storgata bør du ta turen gjennom Torggata til sentrum. Dette er en nydelig trasse som har gjennomgått store oppgraderinger de siste årene, og som byr på streetfood i ypperste klasse, lokale bryggeri og klesbutikker. Du finner også Chlas Ohlson med studentvennlige priser når du skal forme ditt nye hjem. Les mer om Torggata.

På Ankertorget er det ett stort vaskeri i Hus 11, inngang på gateplan på baksiden. Noen av Toppleilighetene i 5 etasje i Hus 7, 8, 9 og 10 har opplegg til vaskemaskin.

Aimo Park drifter parkeringsanlegget på Ankertorget. De tilbyr studentpriser til våre beboere. Dersom du ønsker å leie parkeringsplass må du henvende til Aimo Park. Gjester som er på besøk må kjøpe parkeringsbillett fra automat. Ved innflytt/utflytt kan du i Boligkontorets åpningstid ordne midlertidig parkeringsbevis på 2 timer ved å registrere bilen på en Ipad i resepsjonen.

Postkassen din finner du inne på Jokerbutikken i Storgata 97. Postkassen er merket med ditt hus og romnummer. Du kan hente post i Jokerbutikken sin åpningstid på hverdager 08:00-00:00 og helg: 10:00-00:00. For å motta post må du selv melde adresseendring til Posten.

Det følger dessverre ikke med bod til våre boliger i Storgata. Vi har svært begrenset utleie av bod med 54 boder til utleie. Ta kontakt med oss dersom du ønsker å stå på venteliste.

Det er både utendørs og innendørs sykkelparkering. Ta kontakt med oss for å få tilgang til innendørs parkering. Sykler parkert på området er under eget ansvar.

Les mer om brannsikkerhet og branninstruks i Storgata Her.

Beliggenhet

Storgata 55, 0182 Oslo