Gøteborggata 8 B

På midten av Grünerløkka, et steinkast fra Københavngata 10 finner du Gøteborggata 8 B. Boligene ble bygget om fra gamle Freia sjokoladefabrikk sine kontorlokaler til 133 flotte studentboliger i 2018. Siden bygget var fredet ble utformingen på rommene unike og moderne, det er mange vinduer på de fleste boligene og god takhøyde. Det er kort vei til Sofienbergparken, Markveien og Olaf Ryes Plass med sitt yrende folkeliv. Selve bygningen ligger rolig til i en sidegate med lite trafikk og tilstøtende bygninger med boliger. Det er to heiser i bygget, takterrasse for våre beboere og fint opparbeidet bakgård.

Rett ovenfor Gøteborggata 8 B ligger busstoppet Dælenga hvor 30 bussen til Nydalen passerer. Ved 5 minutters gange bort til Olaf Ryes Plass finner du trikkeholdeplassen med 11, 12 og 13 trikken. Ved busstoppet Københavngata passerer flere rutebusser som 20, 21 og 28 bussen. Carl Berners plass er nærmeste T-bane stasjon og det er flere bysykkelstativ i området.

Last ned ruter-reise appen for å finne din letteste reisevei.

I Gøteborggata 8 B er det 133 boliger med varierende størrelser etter dine behov:

1-roms singel bolig 20-22 m2, 1-roms leilighet 23-31m2, Stor 1-roms leilighet 32-42m2, 1-roms leilighet m/alkove 37-38m2, Stor 1-roms med alkove 53-54m2, 2-roms parleilighet 40m2 og 2-roms leilighet på 53m2. Boligene i Københavngata passer for den som ønsker å bo alene, er et kjærestepar, gode venner eller familie.

Grünerløkka er den mest populære bydelen å bo i for unge voksne og studenter på grunn av det blomstrende kulturlivet, de mange restauranter, butikker og barer som finnes i området. Rett bortenfor Gøteborggata 8B ligger ligger Vespa & Homla som er et veldig populært spisested og microbryggeri.

Like ved Gøteborggata8 B ligger vårt andre studenthus i Københavngata 10. Anker STI har ett av sine overnattingssteder på samme adresse som heter Anker Apartment.  Det er et leilighetshotell -og hostel hvor du som leietaker hos oss kan innkvartere venner og familie til rabatterte priser når de er på besøk. Les mer om dette her.

Nærmeste dagligvarebutikk til Gøteborggata 8 B er KIWI og Rema 1000 som ligger et par gater bortenfor bygget. Gøteborggata 8 B er også svært nærme Sofienbergparken hvor det skjer mye om sommeren og er naturlig og populær møteplass for byens unge studenter. Parken er ypperlig sted dersom du vil være «der det skjer» hvor du kan sole deg, klatre på line, bruke utendørs treningsapperater eller grille.

Det er kort vei til Kunsthøyskolen i Oslo og Westerdals.  Grünerløkka byr på spennende aktiviteter gjennom hele året, spesielt populært er «Elvelangs» ved Akerselva der det tennes 4400 fakler med 140 kulturinnslag for å markere høsten og mørketiden. Det bys på levende musikk, lyskunst og installasjoner som gir en helt magisk stemning.

På Birkelunden arrangeres det Søndagsmarked med bruktmarked der du finner gode lopper og bønder som selger sine råvarer. Gjennom året er det «løkka-dager», mini konserter på Musikkens Dag og andre begivenheter det er verdt å få med seg. Og så har du kort vei hjem!

I Gøteborggata 8 B er vaskeriet i kjelleren. Les mer om Vaskeriet og hvordan du benytter det her.

Utenfor Gøteborggata 8B er det Oslo Kommune som styrer parkeringen. Mye av parkeringen i Oslo sentrum har blitt beboerparkering. Sjekk hvor mye det koster og hvordan du registrerer bilen din.

Les skilt nøye før du parkerer bilen. Ved innflytting/utflytting anbefaler vi at en person passer på bilen mens flyttingen pågår.

Postkassen din finner du i hovedinngangen i 1.etg. For å motta post må du selv melde adresseendring til Posten.

Det følger med bod til alle boligene i Gøteborggata 8B. Din bod er merket med samme nummer som ditt bolignummer. Husk at du må henge på en egen hengelås ved innflytting.

Du kan parkere sykkel i kjelleren. Sykler parkert på området er under eget ansvar.

Les mer om brannsikkerhet og branninstruks i Gøteborggata 8 B Her.

Beliggenhet

Gøteborggata 8 B, 0566 Oslo